Alicante Toeristische Informatie en bezienswaardigheden

Alicante is altijd een stad geweest die haar bezoekers welkom heette. Oorspronkelijk kwamen de bezoekers met de trein uit heel Spanje met het vooruitzicht om te genieten van zon, zee en strand. Later, in de 20e eeuw, werden reguliere vluchten geregeld met Zuid-Europa en Noord-Afrika. 

Tegenwoordig bezoeken één miljoen toeristen Alicante over de hele wereld door middel van elke manier van transport, gebruik maken van de moderne snelwegen, de comfortabele sneltreinen, cruiseboten of vliegtuigen. Alicante is de vestiging geworden van vele organisaties, waaronder de belangrijkste van de Europese Unie. 

Bezienswaardigheden en toeristische informatie Alicante

Alicante (Costa Blanca) heeft zeer vele toeristische trekpleisters van hoge kwaliteit, waaronder bijvoorbeeld haar nabijheid naar de jachthaven en het strand genaamd El Postiguet. Dit is het meestbezochte strand van de stad en wordt omringd door een promenade waar men fantatische foto’s kan nemen van het kasteel Santa Barbara. Gedurende 900 meter kunt U van alles vinden op deze promenade: speeltuinen, beach-volleybal mogelijkheden en speciale voorzieningen zoals een zone voor mindervaliden en verschillende entree’s voor degenen in een rolstoel. 

Alicante bestaat niet alleen uit strand. Naast strand kan men ook genieten van verschillende faciliteiten om vele watersporten op niveau te beoefenen onder het genot van een blauwe zee en een stralende zon. En wie ‘winkelen’ als een sport beschouwen, kan zijn hart ophalen bij de boutiques, modezaken, speelgoedzaken maar ook bars, restaurants en uitgaansgelegenheden die zich in winkelcentra in de haven bevinden, de plaats om zich te vertoeven in het weekend.

Luchhaven Alicante

Het vliegveld van Alicante bevindt zich in één van de meest toeristische gebieden van de Mediterraanse kust. Gelegen op maar 11 kilometer van Alicante, kunnen de toeristen het vliegveld bereiken via de snelweg Alicante-Murcia en door de afslag naar het vliegveld te nemen of door de N-340 te nemen naar het vliegveld. Vanuit Benidorm kunnen de bezoekers de A-7 tolweg gebruiken. Meer dan 6 miljoen passagiers gebruiken dit vliegveld jaarlijks voor zaken of voor toerisme, met vluchten van en naar meer dan 50 bestemmingen. Een percentage van 80% van al het verkeer is internationaal, wat de belangrijkheid weergeeft van het toerisme in Alicante, voornamelijk uit Engeland en Duitsland. Het nationale verkeer heeft als belangrijkste bestemmingen Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca. 

Het vliegveld van Alicante is vanaf 1967 toegangelijk voor nationale en internationale vluchten. De toename van het luchtverkeer was direct en in 1970 bereikte het passagiersaantal bijna het totaal van één miljoen, waardoor een nieuwe Terminal noodzakelijk werd en afgerond werd in het jaar 1974. Sinds 1974 is het vliegveld van Alicante opgeknapt en heeft het heden ten dage een capaciteit van 9 miljoen passagiers die elk jaar Alicante bezoeken. Bovendien is het vliegeveld modern en groot met vele verdiepingen en de daarbijbehorende faciliteiten. 

De faciliteiten van het vliegveld van Alicante: wisselkantoren, postkantoor, ontspanningsruimtes, fase-food ketens, café´s, vier restaurants, een winkelcentrum met meer dan 16 winkels waaronder een kiosk, cadeauwinkels, juweliers, muziekwinkels, banketbakker, schoenenwinkels, belastingvrije winkels en parkeerplaatsen voor meer dan 1500 auto´s.

Klimaat in Alicante

Een van grootste trekpleisters van Alicante is het klimaat. Alicante kent hete zomers, begeleidt door een koele bries, zachte winters en een warme herfst en lente met de zon altijd als getuige hiervan, die Alicante die speciale glans geeft die zoveel bezoekers heeft aangetrokken. 

De heldere hemel geeft een speciaal effect aan de blauwe zee, de aanwezigheid van palmbomen en de okerkleur van de fijne zandstranden of de rotsachtige berg Benacantil. Zwemmend in de schone en rustige Mediterraanse Zee of flanerend aan de boulevard is een goede en gezonde reden om aan de rust van uw lichaam te werken. Deze natuurlijke omstandigheden en een uitstekend aanbod van accommodatie, maakt van Alicante een topbestemming voor de toerist maar ook een uistekende locatie voor vergaderingen en conferenties.

Huizen in Alicante

Wie een huis in Spanje wil kopen en niet meteen voor een finca in het binnenland wil kiezen, kan zeker in Alicante terecht. voor prachtige nieuwbouw appartementen of nieuwbouw villa's, met of zonder zeezicht. Villa te koop in Alicante is de uitgelezen kans om dicht bij zee te wonen maar toch ook kunt genieten van cultuur en shoppen op wandelafstand.

Met een kantoor in Haaltert (Aalst) België, en een kantoor ter plaatse in Aspe (Alicante) Spanje en een vertegenwoordiger in Rotterdam Nederland voldoen wij aan de behoeften van al onze klanten.

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0034 688 708 332
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een gecertificeerde Safe Buy Spain makelaar Veilig kopen in Spanje

ARTICLE COPYRIGHT © 2018 - Medvilla Spain - Huis in Spanje - Property in Spain - Maison en Espagne