Aguilas - huizen in Águilas aan costa calida

Op zoek naar huizen in Águilas? MedVilla heeft een ruim aanbod van Spaans vastgoed te koop in Águilas, een gemeente in de Spaanse provincie Murcia in de regio Murcia met een oppervlakte van 252 km2. Águilas telt ong. 35.000 inwoners.

Aanbod huizen te koop Aguilas

Águilas, meest zuidelijke ligging aan de Costa Cálida

Águilas ligt in het meest zuidelijke puntje van de Costa Cálida. Het is een voormalige Romeinse vissershaven. Voor de kust ligt het eiland Isla del Fraile, waar men nog sporen en ruines uit dit Romeins verleden treft. In 1579 op een hoge rots tussen het Poniente en Levante strand, is het fort San Juan de las Águilas gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers. Dit kasteel is in de 18e eeuw herbouwd. Águilas floreerde in de 19e eeuw als commercieel centrum waar een Britse kolonie zilver, lood en ijzer exploiteerde. Er zijn veel overblijfselen uit deze mijnwerkerstijd zichtbaar gebleven, waaronder de spoorweglijn en de karakteristieke pier van El Hornillo, waar grote zeeschepen konden aanmeren. In het centrum staat een oude locomotief, ter nagedachtenis aan deze belangrijke tijd in de geschiedenis van de stad.

Águilas, bruisende Spaanse vissersstadje

Naast haar monumentale en archeologische rijkdom heeft Águilas nog veel meer te bieden. Tegenwoordig is het een bruisend, typisch Spaans vissersstadje met een prachtige wandelboulevard en vele barretjes en restaurantjes. Verspreid over de 28 kilometer lange kuststrook telt Águilas 35 mooie, soms onherbergzame zandstrandjes, die langzaam de zee inlopen en waar u zich nog kunt wanen op een verlaten eiland te zijn.

De rust die hier grote delen van het jaar heerst is uitzonderlijk voor Spanje. In alle stilte bbq-en, vissen of gewoon lekker luieren in de zon is geen utopie. Het glasheldere water en het prachtige onderwater flora en fauna maken dit stukje tot één van de beste duikgebieden van de Costa Calída. Águilas heeft meerdere duikscholen, waar u lessen kunt nemen, een complete uitrusting kunt huren en duiktochten kunt boeken.

Natuurparken nabij de huizen in Aguilas

Binnen het grondgebied van Águilas liggen 2 natuurparken, het regionale park Cabo Cope, dat samen met Puntas de Calnegre sinds 1992 beschermd is, en het landschap van Las Cuatro Calas. Elke zaterdag koopt de lokale bevolking verse streekproducten op de drukbezochte markt, die kronkelt door de smalle straatjes van het stadje. Aan het einde van de dag komen de mensen samen op het mooie palmenplein Plaza de España, waar de duiven voor een gezellig tafereel zorgen.

Wat te doen in en rond Águilas

Gedurende het gehele zomerseizoen wordt hier een gevarieerd openluchtprogramma georganiseerd met veel traditionele dans-, zang- en theatervoorstellingen voor alle leeftijden. Bij de haven is er elke dag een zomeravondmarkt en een kermis. Voor de oudere jeugd zijn er openluchtdisco’s net buiten de stad. Buiten het zomerseizoen is Águilas ‘the place to be’ tijdens Carnaval. Vijf dagen lang wordt er feest gevierd. Iedere avond trekt een kleurrijke stoet met praalwagens en muziek langs de tribunes in de hoofdstraat, de ene dansgroep nog mooier uitgedost dan de andere. Overal op straat kunt u eten en drinken. Het speciale carnavalsdrankje “cuevas” moet u een keer hebben geproefd. Kortom, Águilas heeft voor een ieder wat wils, het hele jaar door.

Huizen in Águilas te koop

Bent u op zoek naar nieuwbouw woningen in Águilas, het echt Spaans aandoende stadje aan de Costa Calida? Een appartement, penthouse, huis of villa met of zonder zeezicht….

De makelaars van MedVilla helpen je graag om het huis in Spanje te vinden dat bij jou past, of dat nou in Águilas is of in een andere Spaanse stad aan de Costa Calida. Maar ook na de aankoop kan je op onze hulp rekenen, zo kan jij zorgeloos een huis kopen in Spanje

Bent u specifiek op zoek naar een huis of appartement te koop in Águilas? Bekijk dan het aanbod :

De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares 0, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torrevieja - https://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0032 2 342 10 61 vanuit Belgie & 0031 207 45 00 27 vanuit Nederland
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

Stel gerust uw vraag en geef aan hoe wij u van dienst kunnen zijn. Indien uw vraag een woning betreft, vergeet dan niet de referentie(s) te vermelden of vul het contactformulier in op de pagina van de woning zelf.

MedVilla uw partner voor de begeleiding bij de aankoop van huizen te koop in Spanje alsook appartementen te koop in Spanje

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een erkende BIV makelaar