Aguilas - Huizen en appartementen te koop

Wonen in Aguilas

Águilas is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia (Costa Calida) in de regio Murcia met een oppervlakte van 252 km2. Águilas telt ong. 35.000 inwoners.Bekijk ons woning aanbod

Meer over Aguilas

Águilas ligt in het meest zuidelijke puntje van de Costa Cálida. Het is een voormalige Romeinse vissershaven. Voor de kust ligt het eiland Isla del Fraile, waar men nog sporen en ruines uit dit Romeins verleden treft. In 1579 op een hoge rots tussen het Poniente en Levante strand, is het fort San Juan de las Águilas gebouwd om de stad te verdedigen tegen indringers. Dit kasteel is in de 18e eeuw herbouwd.

Águilas floreerde in de 19e eeuw als commercieel centrum waar een Britse kolonie zilver, lood en ijzer exploiteerde. Er zijn veel overblijfselen uit deze mijnwerkerstijd zichtbaar gebleven, waaronder de spoorweglijn en de karakteristieke pier van El Hornillo, waar grote zeeschepen konden aanmeren.

In het centrum staat een oude locomotief, ter nagedachtenis aan deze belangrijke tijd in de geschiedenis van de stad. Naast haar monumentale en archeologische rijkdom heeft Águilas nog veel meer te bieden. Tegenwoordig is het een bruisend, typisch Spaans vissersstadje met een prachtige wandelboulevard en vele barretjes en restaurantjes. Verspreid over de 28 kilometer lange kuststrook telt Águilas 35 mooie, soms onherbergzame zandstrandjes, die langzaam de zee inlopen en waar u zich nog kunt wanen op een verlaten eiland te zijn.

Aguilas Carnaval Aguilas playa

Hoe helpen wij u bij de aankoop van uw droomhuis in Aguilas

In Aguilas is voor ieder wat wils te vinden. Overweegt u een vakantiehuis, appartement of villa in Aguilas te kopen? Dan is de kans groot dat deze stad u zullen bevallen. Wellicht een groot aantal huizen beantwoorden aan uw wensen. Wanneer dit zo is kunt u de aanschaf van een huis in Spanje overwegen. Maar dat kunt alleen u bepalen.

Binnen het grondgebied van Águilas liggen 2 natuurparken, het regionale park Cabo Cope, dat samen met Puntas de Calnegre sinds 1992 beschermd is, en het landschap van Las Cuatro Calas. Elke zaterdag koopt de lokale bevolking verse streekproducten op de drukbezochte markt, die kronkelt door de smalle straatjes van het stadje. Aan het einde van de dag komen de mensen samen op het mooie palmenplein Plaza de España, waar de duiven voor een gezellig tafereel zorgen.

Gedurende het gehele zomerseizoen wordt hier een gevarieerd openluchtprogramma georganiseerd met veel traditionele dans-, zang- en theatervoorstellingen voor alle leeftijden. Bij de haven is er elke dag een zomeravondmarkt en een kermis. Voor de oudere jeugd zijn er openluchtdisco’s net buiten de stad. Buiten het zomerseizoen is Águilas ‘the place to be’ tijdens Carnaval. Vijf dagen lang wordt er feest gevierd. Iedere avond trekt een kleurrijke stoet met praalwagens en muziek langs de tribunes in de hoofdstraat, de ene dansgroep nog mooier uitgedost dan de andere. Overal op straat kunt u eten en drinken. Het speciale carnavalsdrankje “cuevas” moet u een keer hebben geproefd. 

Contacteer ons voor meer info over Aguilas

Neem gerust contact met ons op. Vrijblijvend kijken wij samen of er een match is. Wij gaan vervolgens graag met u in gesprek als eerste stap naar de aankoop van uw droomhuis. Plan uw bezichtigingsreis en ontdek het vastgoed aanbod

Reeds in Spanje? De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares s/n, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torreviejahttps://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Andere plaatsen in de buurt van Aguilas, Spanje

Cartagena
Cartagena
Vera
Vera
Mojacar
Mojacar

Terug naar overzicht Costa Calida