Aspe - Huizen en appartementen te koop

Wonen in Aspe

Aspe is gelegen in de provincie Alicante, in de regio van het Midden-Vinalopó, van Valencia, Spanje. De stad is gelegen in de vallei van de rivier de Vinalopó, op 25 km van Alicante (Costa Blanca)Bekijk ons woning aanbod

Meer over Aspe

De eerste menselijke nederzetting in het gebied rond Aspe gaat terug tot het Paleolithicum, er werden resten gevonden in de Peñón de la Ofra; Cueva del Rollo (Rock van Ofra, Cave Roll of the Sun). 

Meer belangrijke ontwikkelingen kwamen voor Aspe tijdens de Arabische bezetting in de zevende eeuw, toen een ingewikkeld systeem van irrigatie werd geplaatst om water naar de droge gebieden van het land brengen. Aspe werd opgericht als een dorp in 1296, na de verdrijving van de Moren in het begin van de zeventiende eeuw.

Aspe is gemakkelijk herkenbaar vanaf elke invalsweg als gevolg van de wijngaarden van de groei van de Aledo druiven, die te vinden zijn in veel Spaanse woningen op New Year's Eve zijn. Het is overwegend agrarisch en de belangrijkste industrie is de druif en wijn productie, die is beroemd in heel Spanje en heeft een nationale status bereikt.

Het stadscentrum (Plaza del Ayuntamiento) is een geweldige plek om rond te wandelen. Er is de parochiekerk, gewijd aan Nuestra Señora del Socorro en hoewel de bouw begon in de zeventiende eeuw de kerk werd pas voltooid in het begin van de achttiende eeuw. De achttiende eeuw Ayuntamiento (gemeentehuis) staat aan de andere kant van het plein.

Het schild van de stad is een gekroond schild met drie torens die de drie kastelen van de stad bevat : het kasteel van Rio, Aljau Castle en het kasteel van Golgotha. 

Aspe Aspe Alicante

Hoe helpen wij u bij de aankoop van uw droomhuis in Aspe

In Aspe is voor ieder wat wils te vinden. Overweegt u een vakantiehuis, appartement of villa in Aspe te kopen? Dan is de kans groot dat deze stad u zullen bevallen. Wellicht een groot aantal huizen beantwoorden aan uw wensen. Wanneer dit zo is kunt u de aanschaf van een huis in Spanje overwegen. Maar dat kunt alleen u bepalen.

Wij helpen u graag bij uw keuze door u Aspe en omgeving te laten zien. MedVilla heeft meer dan 10 jaar ervaring. Wij kennen de plaats en de omgeving door en door. Door u alle aspecten van de regio te laten zien helpen wij u bij het maken van een weldoordachte keuze. We nemen u mee naar een aantal villa´s of appartementen waarvan wij denken dat deze aansluiten op uw wensen. U bepaalt zelf of uw droomwoning hiertussen zit.

Contacteer ons voor meer info over Aspe

Neem gerust contact met ons op. Vrijblijvend kijken wij samen of er een match is. Wij gaan vervolgens graag met u in gesprek als eerste stap naar de aankoop van uw droomhuis. Plan uw bezichtigingsreis en ontdek het vastgoed aanbod

Reeds in Spanje? De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares s/n, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torreviejahttps://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Andere plaatsen in de buurt van Aspe, Spanje

Alicante
Alicante

Elche

Torrevieja

Terug naar overzicht Costa Blanca

Estoy de acuerdo

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Para obtener más información aquí.