Finestrat - Huizen en appartementen te koop

Wonen in Finestrat

Altea is een gemeente en stadje in Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee in de provincie Alicante op zo'n 50 kilometer ten noordoosten van de stad Alicante aan de Costa Blanca Noord in de regio Valencia. Altea is één van de mooiste witte dorpen van de Costa Blanca.Bekijk ons woning aanbod

Meer over Finestrat

Altea ligt op 10 km afstand van Benidorm maar heeft een totaal andere sfeer en uitstraling. Vanuit Altea zijn prachtige auto- en wijnroutes naar het binnenland en langs de kust te maken. 

De oude binnenstad is een onaangetast plaatsje met witgekalkte huizen, roze dakpannen en als herkenningspunt de blauwe koepel van de kerk Nuestra Señora del Consuelo. Oude, geplaveide straatjes met uitkijkpunten leiden je naar de top. Op het Plaza de Iglesia heb je een mooi uitzicht op de stad, de zee en de Penyal d'Ilfac.

De nieuwe stad, met eveneens witgekalkte huizen ligt aan een weidse baai met het (kiezel) strand Playa La Roda. Het wordt van de bovenstad gescheiden door de N-332. Op de levendige, lange boulevard zijn allerlei restaurants, terrassen en bars. Achter de boulevard is de winkelstraat met (chique) winkels, galeries, restaurants en bars.

Altea heeft een 6 km lange kust met zandstranden en baaien. Ten zuiden van de stad ligt het grootste strand Cap Blanch met gezellige strandtentjes en gaat over in het strand van Albir. Hier bevindt zich ook de oude vissershaven met vissers- en plezierboten en een club Nautica met goed restaurant

Altea witte dorp Altea

Klimaat in Finestrat

Finestrat heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme droge zomers. De Middellandse zee heeft een grote invloed op het klimaat in de badplaats. Neerslag valt er vrij weinig, de regen die valt wordt vooral in de wintermaanden genoteerd. Door zijn specifieke ligging heeft Finestrat vaak een onbewolkte lucht terwijl enkele kilometers landinwaarts wel een wolkendek te zien is. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel mensen hier een tweede huis kopen.

Hoe helpen wij u bij de aankoop van uw droomhuis in Finestrat

In Finestrat is voor ieder wat wils te vinden. Overweegt u een vakantiehuis, appartement of villa in Finestrat te kopen? Dan is de kans groot dat deze stad u zullen bevallen. Wellicht een groot aantal huizen beantwoorden aan uw wensen. Wanneer dit zo is kunt u de aanschaf van een huis in Spanje overwegen. Maar dat kunt alleen u bepalen.

Wij helpen u graag bij uw keuze door u Finestrat en omgeving te laten zien. MedVilla heeft meer dan 10 jaar ervaring. Wij kennen de plaats en de omgeving door en door. Door u alle aspecten van de regio te laten zien helpen wij u bij het maken van een weldoordachte keuze. We nemen u mee naar een aantal villa´s of appartementen waarvan wij denken dat deze aansluiten op uw wensen. U bepaalt zelf of uw droomwoning hiertussen zit.

Contacteer ons voor meer info over Finestrat

Neem gerust contact met ons op. Vrijblijvend kijken wij samen of er een match is. Wij gaan vervolgens graag met u in gesprek als eerste stap naar de aankoop van uw droomhuis. Plan uw bezichtigingsreis en ontdek het vastgoed aanbod

Reeds in Spanje? De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares s/n, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torreviejahttps://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Andere plaatsen in de buurt van Finestrat, Spanje

Torrevieja
Torrevieja
Elche
Elche
Alicante
Alicante

Terug naar overzicht Costa Blanca