Gran Alacant - Huizen en appartementen te koop

Wonen in Gran Alacant

Gran Alacant is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante aan de Costa Blanca zuid in de regio Valencia. Het ligt op ongeveer zes kilometer van de kustplaats Santa Pola. Gran Alacant is een bekende plek voor het kopen of huren van huizen voor de toeristen. Het klimaat, de rijke levensstijl en prachtige landschappen trekken een groot aantal reizigers aan.Bekijk ons woning aanbod

Meer over Gran Alacant

Gran Alacant is een verzameling van verschillende urbanisaties en een deel van de gemeente Santa Pola in Alicante. Gran Alacant bestaat uit meerdere urbanisaties en heeft geen industriële zones. Gran Alacant ligt aan zee en beschikt over een prachtig natuurgebied. Het is een rustige woonomgeving met weinig verkeer en alles wat men zich kan wensen voor een ontspannen vakantie met Alicante en het vliegveld van El Altet op 15 autominuten afstand.

Gran Alacant is een van die weinige plaatsen waar oud Spanje met modern Europa combineert en daarom is in Gran Alacant een groot aantal inwoners van Noord-Europa die meer dan 50% van de bevolking vormen, waardoor Gran Alacant een echte kosmopolitische mix van mensen, winkels, bars en restaurants heeft, terwijl de essentiële Spaanse charme nog steeds behouden blijft.

Er zijn over heel Gran Alacant winkels te vinden en er bevinden zich een aantal kleine winkelcentra. Ook is er een groot winkelcentrum gevestigd aan de CV-92(voorheen N332) aan wat als het ware de entrée is van Gran Alacant. Er is ook een wekelijkse markt op donderdag en in het aangrenzende Santa Pola is er elke zaterdag en maandag een markt.

Openbaar vervoer is er van en naar Gran Alacant vanuit Santa Pola, Arenales del Sol, El Altet en Alicante. Langs de gehele Costa Blanca volgen de verschillende stranden elkaar op, maar het strand dat het dichst bij Gran Alacant ligt is het Carabassi strand. Ook op loopafstand is het strand van Arenales waar zich een leuke chill-out bar bevindt.

Gran Alacant Gran Alacant shopping centrum

Klimaat in Gran Alacant

Door het mediterrane klimaat heeft Gran Alacant een ideale temperatuur, met gemiddelden van wel 25°C in augustus en slechts 12°C in januari. Het grootste deel van het jaar lijkt het op weer op dat van de lente. Dit deel van de Costa Blanca is door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot het meest gezonde gebied ter wereld. De gemiddelde jaartemperatuur is er 20 graden en het is daarom niet verwonderlijk dat veel mensen hier een tweede huis kopen.

Hoe helpen wij u bij de aankoop van uw droomhuis in Gran Alacant

In Gran Alacant is voor ieder wat wils te vinden. Overweegt u een vakantiehuis, appartement of villa in Gran Alacant te kopen? Dan is de kans groot dat deze stad u zullen bevallen. Wellicht een groot aantal huizen beantwoorden aan uw wensen. Wanneer dit zo is kunt u de aanschaf van een huis in Spanje overwegen. Maar dat kunt alleen u bepalen.

Wij helpen u graag bij uw keuze door u Gran Alacant en omgeving te laten zien. MedVilla heeft meer dan 10 jaar ervaring. Wij kennen de plaats en de omgeving door en door. Door u alle aspecten van de regio te laten zien helpen wij u bij het maken van een weldoordachte keuze. We nemen u mee naar een aantal villa´s of appartementen waarvan wij denken dat deze aansluiten op uw wensen. U bepaalt zelf of uw droomwoning hiertussen zit.

Contacteer ons voor meer info over Gran Alacant

Neem gerust contact met ons op. Vrijblijvend kijken wij samen of er een match is. Wij gaan vervolgens graag met u in gesprek als eerste stap naar de aankoop van uw droomhuis. Plan uw bezichtigingsreis en ontdek het vastgoed aanbod

Reeds in Spanje? De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares s/n, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torreviejahttps://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Andere plaatsen in de buurt van Gran Alacant, Spanje

Torrevieja
Torrevieja
Elche
Elche
Alicante
Alicante

Terug naar overzicht Costa Blanca