Huis in Dolores, Alicante aan Costa Blanca zuid

Dolores biedt veel lokale voorzieningen zoals bars, restaurants, supermarkten, een medisch centrum, scholen en sportfaciliteiten, met een dagelijkse/wekelijkse markt in het stadscentrum. Dolores wordt gekenmerkt als een rustige maar zeer gezellige en veilige stad, centraal gelegen ten zuiden van Alicante, maar is een ideale plek voor mensen om het hele jaar door te wonen.

Dolores - Ligging

De uitstekende toegang tot de AP-7 zorgt voor goede verbindingen met de rest van de Costa Blanca, met Dolores op slechts 15 minuten van de steden Elche en Torrevieja, 30 minuten van de stad Alicante en slechts 25 minuten van de luchthaven van Alicante.

Dolores - Bezienswaardigheden

Ontdek een selectie van de mooiste plekken en attracties in Dolores. 

Kerk van de Grito - Een standbeeld van Miguel Hidalgo is gelegen in de voorkant van de kerk in Dolores Hidalgo, Guanajuato. The Cry of Dolores werd uitgesproken van het stadje Dolores Hidalgo, in de buurt van Guanajuato in Mexico, op 16 september 1810. Deze gebeurtenis markeerde het begin van de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De mensen vieren 16 september, aangezien er geen wetenschappelijke consensus over wat gesproken is door Hidalgo op het moment. De juiste woorden van de meest beroemde Mexicaanse toespraken is nu nog bekend, zoals ze worden weergegeven in meerdere varianten want er zijn geschiedenis mensen om hen te reproduceren.

Vinedos Cuna de Tierra - Deze beroemde toeristische plek in Dolores is een favoriet onder de bezoekers. Een deel van de bezoekers had vooroordelen over Mexicaanse wijnen die hier worden aangeboden, maar dit was er mis met hun bezoeken bewezen. De plek biedt verschillende heerlijke foodswith een gezonde plaat van vlees, kaas en brood, samen met de lokaal geproduceerde olijfolie. De lokale wijngaarden op een lichtgrijze set van moderne cement gebouwen zijn een puur genot om te bezoeken en ervaring wel de weg naar het proeflokaal is een beetje sceptisch. De plaats is ongeveer twee uur ten noorden van San Miguel de Allende via de weg

Casa Museo Jose Alfredo Jimenez - Dit kasteel herinnert aan de oude architectuur als bezoekers hou van de muurschilderingen en uitleg door de gidsen. Veel mensen hebben de autoriteiten over het krijgen van nostalgisch als ze lopen door de verschillende kamers en lees over het leven José Alfredo's, terwijl zijn muziek speelt op de achtergrond te horen. Zijn graf is mooi gemaakt.

Dolores - het klimaat

Dolores wordt verondersteld om lokale soort steppe klimaat als het zeer weinig neerslag gedurende het hele jaar ontvangt. Het klimaat hier is geclassificeerd als BSh type als per Koppen en Geiger classificatiesysteem. De stad heeft een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18,3 ° C. Augustus is de warmste maand van het jaar, terwijl Januari is de koudste maand van het jaar. Deze hebben een gemiddelde temperatuur van respectievelijk 26,3 ° C en 10,9 ° C. Er is variatie van 15,4 ° C van de temperatuur het hele jaar door. De stad krijgt een gemiddelde neerslag van 287mm per jaar. Oktober is de natste maand van het jaar met een gemiddelde neerslag van 56mm. Aan de andere kant, juli is de droogste maand van het jaar met een gemiddelde neerslag van 3 mm. Er is verschil van 53mm neerslag te midden van de natste en de droogste maanden van het jaar

Huizen in Dolores

Wil je weten wat er allemaal te kopen valt in Dolores? Kijk dan hier naar ons ruim woningaanbod in Spanje met vele huizen in Dolores. Wie een huis in Spanje wil kopen en niet meteen voor een toeristische bestemming wil kiezen, kan hier zeker terecht. Momenteel vooral bij Nederlanders, Belgen en Britten erg in trek. 

De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares 0, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torrevieja - https://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0032 2 342 10 61 vanuit Belgie & 0031 207 45 00 27 vanuit Nederland
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

Stel gerust uw vraag en geef aan hoe wij u van dienst kunnen zijn. Indien uw vraag een woning betreft, vergeet dan niet de referentie(s) te vermelden of vul het contactformulier in op de pagina van de woning zelf.

MedVilla uw partner voor de begeleiding bij de aankoop van huizen te koop in Spanje alsook appartementen te koop in Spanje

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een erkende BIV makelaar