Huis in La Marina, informatie - Makelaar La Marina

La Marina is een urbanisatie van de nabijgelegen gemeente San Fulgencio. San Fulgencio is een gemeente aan de Costa Blanca in Spanje. De gemeente San Fulgencio is gelegen in de Vega Baja del Segura in de provincie Alicante dat behoort tot de autonome regio Valencia. De gemeente heeft een oppervlakte van bijna 20 km² en telt iets meer dan 12.000 inwoners exclusief de vele toeristen die de gemeente aandoen. San Fulgencio bestaat eigenlijk uit de oude historische kern en uit de nabijgelegen Urbanisatie La Marina.

In de jaren 80 van de 20ste eeuw kwam door de invloed van het toerisme in de gehele Vega Baja del Segura ook een grote stroom nieuwe bewoners de gemeente San Fulgencio bevolken. De nieuwe woonwijken (urbanizaciónes), veelal bedoeld voor de toeristische sector, zijn dichterbij de kust gebouwd dan de historische kern van San Fulgencio. De gemeente ligt dichtbij de kustplaatsen La Marina en Guardamar del Segura.

La Marina - Bezienswaardigheden

Uit de beginperiode van San Fulgencio zijn nog enkele archeologische vondsten terug te vinden. De vondsten bij La Escuera en El Oral zijn afkomstig uit de zesde tot negende eeuw na Christus en zijn bouwkundige overblijfselen, keramiek en potten afkomstig uit de Punische tijd. In het archeologisch museum van San Fulgencio zijn enkele vondsten te bekijken uit de Iberische en Griekse oudheid. In de historische kern staat een parochiekerk uit de 18de eeuw.

La Marina - Toerisme

De grootste bron van inkomsten in de regio is de toeristische sector. Veel toeristen doen San Fulgencio aan waarbij voornamelijk wordt overnacht in bungalows en appartementen in de Urbanisatie La Marina. Vele horecagelegenheden en toeristische winkels zijn aldaar te vinden alsmede een gemeentelijk sportcomplex. Hoewel San Fulgencio niet direct is gelegen aan de kust, is het strand van het kustdorp La Marina op slechts een paar kilometer afstand gelegen. Voor meer vertier zijn toeristen aangewezen op de grotere stranden van Guardamar del Segura en Santa Pola en de populaire uitgaansgelegenheden van Torrevieja in het zuiden en Elche in het noorden van de gemeente. Dagelijkse vinden in diverse plaatsen in de omgeving markten plaats. In de oude kern van San Fulgencio is elke dinsdag markt en in de Urbanisatie La Marina op elke donderdag en zondag

La Marina - Huizen te koop in La Marina

Bent u op zoek naar nieuwbouw woningen in La Marina? Een appartement, penthouse, huis of villa met of zonder zeezicht….

Nabij de vele huizen te koop in La Marina vind je een wekelijkse markt. In het dorp vindt de markt elke week op donderdag en opnieuw op zondag.

De "Mercadillo" in het nabijgelegen Santa Pola is erg populair en vindt plaats op een zaterdag, net als de grootste wekelijkse markt in de regio, die van Campo de Guardamar. Deze markt biedt lokale groenten en fruit, evenals schoenen gemaakt in traditionele Spaanse workshops, ambachtelijk werk, kleding, lederen artikelen en een breed scala aan culinaire hoogstandjes.

Bent u specifiek op zoek naar een huis of appartement te koop in La Marina? Bekijk dan het aanbod :

De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares 0, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torrevieja - https://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0032 2 342 10 61 vanuit Belgie & 0031 207 45 00 27 vanuit Nederland
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

Stel gerust uw vraag en geef aan hoe wij u van dienst kunnen zijn. Indien uw vraag een woning betreft, vergeet dan niet de referentie(s) te vermelden of vul het contactformulier in op de pagina van de woning zelf.

MedVilla uw partner voor de begeleiding bij de aankoop van huizen te koop in Spanje alsook appartementen te koop in Spanje

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een erkende BIV makelaar