Huis in Pinoso kopen, Alicante Costa Blanca

Huis in Pinoso kopen? Pinoso is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia

Het beslaat een totale geografische oppervlakte van 126,9 sq.km. Pinoso is gelegen in het bergachtige bereik en uit de buurt van Alicante ongeveer 56 kilometer. De naam Pinoso is afgeleid van de brede waaier van pijnbomen die groeien op de bergen van de stad. Hoge kwaliteit wijnstokken worden geteeld om de wijn te halen. De bekendste daarvan zijn wit, rose en Fondillon dessertwijnen. Spaanse en Valencia zijn de officiële talen van de stad.

Pinoso - De geschiedenis

De gemeente Pinoso werd in het jaar 1826. De belangrijkste symbool van de stad dwz Pinoso's klokkentoren werd gebouwd in 1889. Mensen groeien olijf-, amandel- en wijngaarden onafhankelijk verklaard. De wijn, rock en marmer industrie zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten. Zoals aangegeven in de statistieken, Pinoso draagt ​​ongeveer 25% bij aan de totale productie marmer in Spanje. 

Pinoso heeft zich in 1826 afgescheiden van Monovar en is momenteel een voortvarend dorp dankzij de wijnproductie en ontginning van zout en marmer. De provincie Alicante zorgt voor 25 % van de marmerproductie in Spanje en daarvan komt er 97% uit Pinoso van de Monte Coto

Pinoso en het klimaat

De Middellandse Zee invloed op het klimaat van de stad. Er is een kleine regenval gedurende het hele jaar. Juli heeft de laagste regenval IE 9 mm. De temperatuur stijgt tot een maximum gemiddeld van 24.1⁰C in augustus. De winters zijn kouder en hebben een lage temperatuur van ongeveer 7,6 ⁰C

Pinoso - Ligging

Het mooie en levendige Pinoso ligt in het binnenland en ongeveer 45 minuten vanaf Alicante en de witte stranden van de Costa Blanca en eveneens dicht bij Murcia. De twee belangrijkste luchthavens nl. Alicante en Murcia zijn beiden op +/- 45 min rijden. Voor de golfliefhebbers vindt je een prachtige golfbaan op 30 min van Pinoso.

Pinoso - Bezienswaardigheden

Pinoso staat voor het echte Spaanse leven, geen verkeerslichten, weinig verkeer alleen de geluiden van tractors van druivenplukkers in de wijnvelden en die de druiven dan naar verschillende bodega's brengen. De velden zijn beplant met druiven, amandelbomen en olijfbomen. In februari kleuren de velden rose en wit van de prachtige bloesems.

Pinoso heeft verschillende bars, restaurants en winkels, een nieuw medisch centrum dat 24 uur bemand is, vele tandartsen, 2 lagere scholen, een middelbare school en een theater. Een prachtig sportcomplex met buitenzwembaden, tennispleinen, voetbalterrein, turnzaal en zelfs een bibliotheek.

Ook een gezellig park voor een picknick onder de sparrenbomen met gratis gebruik van vers en koel bronwater, bbq en zitplaatsen.

Pinoso - Feesten

De klokkentoren is het symbool geworden van Pinoso en is gebouwd in 1889. Het klokkenmechanisme, afkomstig uit Madrid, dient elke 24 uur opgewonden te worden, de bel slaat op elk uur en elke 15 minuten.

Andere interessante plaatsen die je zeker moet bezoeken zijn de kerk van St. Peter de apostel, het klooster van St Catherine en de heiligdom van de heilige Fatima.

De eerste week van augustus viert heel het dorp feest: kraampjes, optochten, eten, drinken, muziek en dans, enz. In februari wordt de onafhankelijkheid van Monovar gevierd, dit met een gastronomisch feest: Dia del Villazgo.

De naburige steden Elda, Elche, Jumilla en Yecla staan bekend voor het maken van wijn en lederen producten waaronder zeer veel schoenen.

Pinoso - Spaans vastgoed te koop

Bent u op zoek naar nieuwbouw woningen in Pinoso, het echt Spaans aandoende stadje in het binnenland van Alicante? Een appartement, penthouse, huis of villa?

De makelaars van MedVilla helpen je graag om het huis in Spanje te vinden dat bij jou past, of dat nou in Pinoso is of in een andere Spaanse stad aan de Costa Blanca. Maar ook na de aankoop kan je op onze hulp rekenen, zo kan jij zorgeloos een huis kopen in Spanje

Bent u specifiek op zoek naar een huis of appartement te koop in Pinoso?, Bekijk dan het aanbod :

De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares 0, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torrevieja - https://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0032 2 342 10 61 vanuit Belgie & 0031 207 45 00 27 vanuit Nederland
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

Stel gerust uw vraag en geef aan hoe wij u van dienst kunnen zijn. Indien uw vraag een woning betreft, vergeet dan niet de referentie(s) te vermelden of vul het contactformulier in op de pagina van de woning zelf.

MedVilla uw partner voor de begeleiding bij de aankoop van huizen te koop in Spanje alsook appartementen te koop in Spanje

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een erkende BIV makelaar