La Mata, Torrevieja, Costa Blanca, Koop Huizen La Mata

La Mata (La Mata) - een kleine woonwijk, een buitenwijk van Torrevieja. La Mata ligt in het zuidoostelijke deel van Torrevieja aan de Middellandse Zeekust, omringd door een natuurpark, bewegende duinen en een zoutmeer. Van het historische centrum van Torrevieja naar La Mata, ongeveer 6,5 kilometer. Vanuit het westen grenst La Mata aan de verstedelijking van Cabo Servera.

Ondanks zijn kleine omvang en afstand van het centrum, is La Mata een van de meest populaire plekken om te ontspannen in Torrevieja. Het is hier minder levendig dan in het centrum van Torrevieja, het is rustiger en stiller. Het gebied is schoon en goed onderhouden, er zijn verschillende belangrijke bezienswaardigheden, een natuurpark met duinen, groene zones voor wandelingen, speeltuinen, supermarkten, kleine winkels, cafés en restaurants.

Naast al het bovenstaande trekt La Mata veel toeristen, vooral het prachtige, ruime strand. Het langste en, naar onze mening, het beste zandstrand van Torrevieja. Het gelijknamige strand van La Mata (Playa de la Mata) strekt zich uit over een lengte van 1930 meter en is 47 meter breed. Bijna twee kilometer van de strandstrook zijn volledig bedekt met fijn en zacht zand van lichtgele kleur. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt, het zand wordt genivelleerd. Langs de kustlijn, op sommige plaatsen is er een natuurlijk puin dat aan land wordt gebracht door een zeegolf, maar het interfereert niet. Het water in de zee is schoon en transparant, de ingang is ondiep, de bodem is zanderig.

Aangezien La Mata een lang en open strand is, wordt het niet beschermd door bergachtig terrein en rotsen en zijn er geen golfbrekers, het is niet ongebruikelijk dat het strand golven heeft. In de eerste helft van de dag is de zee rustiger, na een lange tijd stijgen de golven vaker op. Maar hier hangt het allemaal af van het weer.

Het strand heeft alle noodzakelijke strandinfrastructuur: urnen, droge kasten, opslagruimten, voetdouches, medische centra en reddingstorens, kleine kinder- en sportterreinen, houten dekken, voor gehandicapten, u kunt strandvoetbal of volleybal spelen.

Er is vrijwel geen natuurlijke schaduw op het strand. Om u te beschermen tegen de zon, kunt u zonnebedden en parasols van de zon huren, evenals stoelen om te zitten. U kunt ook water-entertainmentfaciliteiten huren. Direct aan de strandzandstrip zijn er verschillende cafés, die verfrissende drankjes en een snack kunnen drinken. Playa de La Mata is een geweldige plek voor gezinnen met kinderen. Op het hoogtepunt van het vakantieseizoen wordt La Mata een drukke toeristische plaats, hier tot rust komen, net als de Spanjaarden zelf, en gasten van dit prachtige zonnige land.

Ook is het resort La Mata populair bij liefhebbers van windsurfen en duiken.

Aan de westkant van het strand ligt een prachtig natuurpark (Parque del Molino del Agua). Dit park wordt beschouwd als een natuurreservaat, er is een vijver in het park, er zijn plekken om te wandelen in de schaduw van naaldbomen. Een heel mooie plaats. Langs het strand, tussen kleine duinen, ligt een houten wal. De dijk vindt zijn oorsprong in de verstedelijking van Cabo Cervera en strekt zich uit tot in het centrum van La Mata.

In het centrum van La Mata, aan de waterkant, vindt u recreatiegebieden, kleine cafés en restaurants, waar u kunt zitten en het strand kunt bewonderen. En ook pensions en appartementen. Dit is het drukste deel van het strand en de omgeving van La Mata.

Achter La Mata, aan de oostkant, ligt een halfwild strand en een continu bewegend ecosysteem - de duinen van Guardamar del Segura. Onder de duinen liggen ook houten looppaden. Maar in de duinen zelf is het beter om niet te gaan, een dergelijk uniek ecosysteem niet te schenden.

De attracties van La Mata kunnen niet opscheppen. Van de weinigen:

De belangrijkste, centrale Plaza de Encarnación Puchol, gelegen nabij het strand in het hart van de wijk. Op het plein zijn er attracties voor kinderen, festivals en vakanties worden gehouden, en rond is er een overvloed aan cafes en restaurants.
De katholieke kerk van Parroquia Nuestra Señora del Rosario
Historisch monument - Embarkadero de la sal
Het kleine plein van Gaspar Perelló (Plaza Gaspar Perelló)

Niet ver van La Mata is een andere unieke natuurlijke attractie - een groene (emerald) lagune, een van de twee beroemde meren van Torrevieja - Salta de la Mata Salta de la Mata.

Het gebied van La Mata is erg klein, het is gemakkelijk om erop te lopen. Er zijn kleine groene pleinen met kinderschommels, "stenen" straten, waar: verschillende supermarkt supermarkten, een klein winkelcentrum, andere winkels en souvenirwinkels, kleine en gezellige cafes en restaurants.

Elke woensdag, in de ochtend, in het oostelijke deel van de stad, is er een straatmarkt (Mercadillo de La Mata). Handelaars uit het hele gebied zetten tenten neer op straat. Hier, fruit en groenten, kazen en worsten, kleding en schoenen, tassen en andere goederen. Landmark - La Lecha (Calle la Lecha) en andere straten in de buurt.

De deur van ons kantoor staat altijd open van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 - Avenida de los Nenúfares 0, Vivero de Empresas, despacho 9, 03184 Torrevieja - https://goo.gl/maps/2eEZ8gLwnKaVPc7k9

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0032 2 342 10 61 vanuit Belgie & 0031 207 45 00 27 vanuit Nederland
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

Stel gerust uw vraag en geef aan hoe wij u van dienst kunnen zijn. Indien uw vraag een woning betreft, vergeet dan niet de referentie(s) te vermelden of vul het contactformulier in op de pagina van de woning zelf.

MedVilla uw partner voor de begeleiding bij de aankoop van huizen te koop in Spanje alsook appartementen te koop in Spanje

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een erkende BIV makelaar