Lenen in België voor tweede huis in Spanje - Lening tweede woning

Lenen in België voor tweede huis in Spanje? MedVilla heeft een samenwerking op gezet met een Belgische bank voor het verschaffen van een Belgische lening voor een Second Home Spanje

Via onderstaande berekeningstool (binnenkort beschikbaar) kan je onmiddellijk zien tot welk bedrag je uw droomhuis onder de Spaanse zon kan aankopen.

Lenen in België voor tweede huis in Spanje?

De markt voor tweede verblijven in Spanje heeft 2018 uitstekend ingezet. Tijdens de eerste drie maanden kochten 785 Belgen er een huis of een appartement, het op één na beste kwartaal in jaren. Het succes wordt mee verklaard door de lage rente. 6 op de 10 Belgen die in Spanje iets kopen, doen dat met een lening of maken gebruik van hun groepsverzekering. Dat is een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

Maximaal bedrag die ik kan lenen in België voor tweede huis in Spanje

Dat het Spaans vastgoed sinds het wegebben van de crisis in de lift zit, is al langer geweten, maar nieuw is dat steeds meer Belgen lenen voor een tweede verblijf. Belgische banken noteerde vorig jaar een toename van 20 procent in het aantal woonkredieten voor een tweede stulpje. Vandaag gaat het nog een stuk harder. We hebben de cijfers van het eerste kwartaal bekeken: 6 op de 10 klanten kloppen bij de bank of spreken hun groepsverzekering aan om een huis te kopen in Spanje. Dat is een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar en toen was er ook al sprake van een forse toename. Waar er in het verleden nooit gepolst werd of iemand een lening wenste, wordt er nu standaard voor een inspectietrip bij de bank geïnformeerd naar het bedrag dat geleend kan worden om zo in Spanje gericht panden binnen het budget te kunnen bezoeken. Uiteraard kan je eerst onderstaande tool geheel vrijblijvend testen.

Lenen in België voor tweede huis in Spanje is mogelijk

Voor een tweede verblijf geldt het federaal belastingvoordeel. Dat blijft dus ook na de afschaffing van de Vlaamse woonbonus. Het voordeel bedraagt 30% en is afhankelijk van uw netto belastbaar beroepsinkomen, met een globaal maximum van 2.310 €

Lenen in België voor tweede huis in Spanje, zelfs zonder eigen middelen.

Indien u vandaag reeds eigenaar bent van een woning in België en voldoende pandwaarde heeft kan u zelfs uw tweede verblijf in Spanje kopen zonder eigen middelen te investeren!

Lenen in België voor tweede huis in Spanje?

Graag huis in Spanje kopen, bereken dan nu met onderstaande tool hoeveel je kan lenen in België voor tweede verblijf in Spanje.

Heb je nog vragen over Lenen in België voor tweede huis in Spanje, stuur ons vandaag nog uw aanvraag met naam, telefoonnummer en emailadres en we contacteren je binnen de 24 uur.

Lenen in Spanje ipv Lenen in België voor tweede huis in Spanje kan ook

Belgische banken bieden leningen aan voor de aankoop van een woning in Spanje. Maar ook in Spanje kunt u een lening aangaan. Spaanse banken bieden hypothecaire leningen aan van 5 tot 20 jaar. Bereken hier je maximale hypotheek in Spanje maar weet dat een krediet in Belgié meestal veel voordeliger is dan een hypotheek in Spanje.