Onze werkwijze

UW DROOMHUIS IN SPANJE IN 10 STAPPEN

ONZE WERKWIJZE: Bij de aankoop van uw droomhuis in Spanje komt heel wat kijken. Maar geen nood, MedVilla staat voor u klaar. 

 

WAT U BIJ MEDVILLA WEL KRIJGT:

 

WAT U BIJ MEDVILLA NIET KRIJGT:
  • een betrouwbare partner met kennis van de markt, haar wetten en regels
  • een samenwerking gebaseerd op eerlijkheid, respect en vertrouwen
  • een gratis aansluiting bij de exclusieve MedVilla-friendsclub voor levensgenietersongewenste telefoontjes
  • 100 e-mails over panden die niet bij uw profiel passen
  • commerciële praatjes e.a. addertjes onder het gras
  • opdringerige verkopers voor, tijdens of na een prospectiebezoek

1. UW BUDGET

Bepaal vooraf hoeveel u wilt besteden en neem daar rustig de tijd voor.

Hou rekening met bijkomende legale kosten van 12 (herverkoop) tot 14% (nieuwbouw) bovenop de aankoopprijs.

Wordt de woning deels met een hypotheek gefinancierd? Maak uw financieel huiswerk dan thuis, in overleg met uw eigen bankdirecteur. De toekenning van een lening verloopt namelijk een stuk vlotter als u vanuit een vertrouwensbasis vertrekt. Daar komt bij dat de rentetarieven in Spanje momenteel hoger staan dan in België.

2. UW DROOMHUIS ZOEKEN

Hebt u een duidelijk zicht op uw budget? Dan gaan we samen op zoek naar uw droomhuis.

Het eerste contact loopt via de video call of telefoon. We brengen uw wensen en verwachtingen in kaart en bekijken wat de markt voor u in petto heeft. Het aanbod is erg breed: appartementen, villa’s, geschakelde woningen, grondpercelen, enz…

Dankzij een performant informatiesysteem dat continu up-to-date gehouden wordt, kunnen we u binnen de 24 uur een reeks gerichte voorstellen doormailen.

Nadat u die in alle rust bekeken hebt, geeft u ons feedback en gaan we verder aan de slag. Tot we vinden wat u zoekt of minstens een overtuigende shortlist hebben samengesteld.

klik hier om te zoeken

3. UW BEZOEK TER PLAATSE

Lijkt de tijd rijp voor een bezoek aan de regio en aan de door u geselecteerde panden?

Dan bereiden we dit grondig voor. Enkele dagen voor uw aankomst checken we of de panden nog vrij zijn en of er intussen nieuwe opportuniteiten opdoken. Zo spelen we kort op de bal en bent u er zeker van dat u niet voor niets naar Spanje reist.

Dan leggen we alle afspraken vast en maken we een definitieve planning. En natuurlijk bezichtigen we alle panden samen met u.

Krijgt u graag advies inzake vluchten, accommodatie en autoverhuur?

Ook daar helpen we u graag mee verder.

4. UW DROOMHUIS VINDEN

Vond u het huis van uw dromen? Dan starten we de onderhandelingen over de prijs en de verkoopvoorwaarden.

Het is perfect legitiem om een bod te doen onder opschortende voorwaarden als het verkrijgen van een financiering of de afwezigheid van bouwovertredingen.

Tijdens het hele verkoopproces staat MEDVILLA u met raad en daad bij. In de onderhandelingen met de bouwpromotor behartigen we uw belangen.

Hou er wel rekening mee dat er amper tot geen onderhandelingsmarge is op de verkoopprijs van een nieuwbouwpand.

5. UW ADVOCAAT

De Spaanse wetgeving over onroerend goed is erg complex. U neemt dus best een lokale en onafhankelijke Spaans-Nederlands sprekende advocaat onder de arm, die gespecialiseerd is in vastgoed aankoop in Spanje.

MedVilla beveelt u graag een betrouwbare advocaat aan. De advocaten waarmee we in vertrouwen samenwerken rekenen voor hun bemiddeling een tarief aan dat overeenkomt met 1% van de aankoopprijs van de woning.

Gespecialiseerde bijstand, zoals erfenisrecht bijvoorbeeld, wordt extra gefactureerd.

Tip: kies niet voor de advocaat van de verkoper of de promotor. Anders ontstaat algauw een vorm van belangenvermenging.

6. RESERVERINGSOVEREENKOMST

Eens een akkoord over de prijs bereikt is, wordt een reserveringsovereenkomst opgemaakt.

Daarmee wordt de woning ‘van de markt gehaald’ om uw advocaat in staat te stellen om alle legale zaken te onderzoeken.

Het reserveringsbedrag bedraagt momenteel tussen de 6.000 en 10.000 euro, al naargelang het project en de aankoopprijs. Uw advocaat plaatst dit bedrag idealiter op een geblokkeerde ‘derdenrekening’ en start zijn onderzoek. Bij een positief resultaat wordt het reserveringsbedrag overgemaakt aan de advocaat van de projectontwikkelaar. Uiteraard wordt de reeds betaalde som achteraf in mindering gebracht op de afgesproken aankoopprijs.

Stel dat uit onderzoek blijkt dat alles in orde is en u toch afziet van de voorziene aankoop. Dan bent u het reserveringsbedrag kwijt.

Als de verkoper op zijn stappen terugkeert en weigert te verkopen, dan is hij op zijn beurt verplicht om u het reserveringsbedrag terug te betalen.

7. VERKOOPCONTRACT

In de maand volgend op de ondertekening van de reserveringsovereenkomst wordt het verkoopcontract opgesteld.

Daarin worden alle verplichtingen van beide partijen in detail vastgelegd.

Meestal betaalt de koper bij ondertekening van dit verkoopcontract 10% van de aankoopprijs, verminderd met de reeds ingelegde reserveringssom.

8. OVERDRACHTSAKTE EN REGISTRATIE

Bij bestaande woningen vindt de overdracht meestal binnen de 2 tot 3 maanden plaats.

Daarna schrijft de notaris de akte in het register in.

Met de medewerking van alle partijen is het evenwel mogelijk om dit proces te versnellen. Een afspraak voor een notariële overdracht kan in principe al binnen twee weken geregeld worden.

Bij nieuwbouw duurt de oplevering langer, tot maximaal anderhalf jaar.

De betaling gebeurt in dat geval gefaseerd: meestal 40% bij reservering en het saldo bij oplevering.

Uw advocaat dringt erop aan dat de promotor u een bankgarantie geeft. Zo hebt u als koper de garantie dat het project wordt afgewerkt, zelfs als de bouwfirma failliet zou gaan.

9. INRICHTING VAN UW DROOMHUIS

Proficiat, het is zover!

U bent nu eigenaar van een droomwoning aan één van de Costa´s in Spanje

Normaal verdwijnt de vastgoedmakelaar nu van het podium. Maar wacht eens even: u wilt graag uw keuken vernieuwen, het terras vergroten of de muren laten verven. En da’s waar ook, u hebt nog geen meubelen…

Dan komt het erop aan om bekwame vaklui en betrouwbare leveranciers te vinden. Geen sinecure voor iemand die de streek en de reputatie van lokale handelaars niet kent.

Gelukkig is MedVilla er nog. We brengen u graag in contact met mensen die goed werk leveren voor een correcte prijs.

10. LEEF NU!

Bent u goed en wel geïnstalleerd in uw droomwoning? Dan zult u ongetwijfeld uw vrienden en familie uitnodigen. Maar… die vertrekken ook weer. En na het uitwuiven van uw gasten zult u vlug ervaren dat uw verblijf in Spanje een stuk plezieriger wordt als u een plaatselijke vriendenkring uitbouwt.

De MEDVILLA-belevingsclub helpt u daarbij.

Mogelijkheden te over om de regio te ontdekken, in het aangename gezelschap van mensen die in precies dezelfde situatie zitten als u. Samen koestert u dezelfde droom: van de Spaanse zon en het goede leven genieten.

Op regelmatige basis organiseert MedVilla bijeenkomsten waar je kan kennismaken met andere kopers die via MedVilla hun droomwoning hebben gevonden. Van een gezellig etentje, een wandeling, eens wedstrijdje paddel, enz.. Laat ons gerust uw ideeën weten.

11. WORD ONZE MEDVILLA-AMBASSADEUR!

Word onze MedVilla-ambassadeur en ontvang een 500 €

Je leest het goed! We merken namelijk dat steeds meer van onze nieuwe klanten bij MedVilla terecht komen via vrienden of kennissen van eigenaren.

Het MedVilla-ambassadeursprogramma werd dus opgezet om onze huidige klanten te belonen voor het aanbrengen van nieuwe klanten.

Wat is die beloning?*

  • Een Zalando-cheque om jezelf, je partner of kleine spruit eens helemaal in het in het nieuw te steken.
  • Een cheque van HACO meubelen in Rojales zodat je uw woning eens extra kan aankleden
  • Een cheque voor het huren van een auto in Spanje, zo kan je vanuit uw droomhuis de mooie regio ontdekken..
  • Een cheque om meerdere keren lekker te gaan eten in restaurant Unico in Rojales.

Weet jij iemand in jouw omgeving die graag een nieuwbouw woning in Spanje wenst te kopen? Mail ons dan snel zijn gegevens!

We zullen dan contact opnemen betreffende jouw aangebrachte lead. Is alles succesvol verlopen? Dan ontvang jij de gekozen optie zo´n 2 weken na de notaris.

* De door jouw aangebrachte connectie moet ook daadwerkelijk een woning in Spanje kopen via MedVilla

BIENVENIDO!

Estoy de acuerdo

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Para obtener más información aquí.