Torrevieja - Bezienswaardigheden aan de Costa Blanca Spanje

Torrevieja, Spanje is gelegen aan de kust van de zuidelijke Costa Blanca en ligt ongeveer halverwege tussen Alicante en Murcia. Beide luchthavens zijn binnen 30 minuuten gemakkelijk te bereiken. 

Het is een kleine badplaats aan de Middellandse Zee aan de Spaanse Costa Blanca. De betekenis van de naam is afkomstig van de “oude toren”. In de plaats Torrevieja wonen momenteel iets meer dan 100.000 mensen. Vanwege de toerisme loopt dit inwoners aantal in de zomer op tot maar liefst 200.000 mensen.

Toeristische trekpleisters in Torrevieja

Er een groot scala aan vermaak zoals de gezellige promenade, restaurants, bars, winkels, bowlen en het casino. Het waterpark is geopend tijdens de zomermaanden maar ook de parken zoals Terra Mitica en Mundomar zijn niet veraf. In de omliggende dorpen en steden is er iedere dag van de week wel ergens een leuke markt, op woensdag is er de markt van La Mata en op vrijdag de grote markt van Torrevieja

De stad is omgeven door twee grote en mooie zoutwater lagunen. Dit zijn de zoutmeren van La Mata en Torrevieja (de Salinas). Opmerkelijk vooral aan de salinas zijn de specifieke roze kleur. Die wordt veroorzaakt door de meest typische bewoner van het meer de Artemia Salina. De Artemia Salina is een klein kreeftje die goed kan aarden in de meren vanwege de hoge concentratie van zout in het water. Uiteraard trekt dit ook weer andere dieren aan zoals bijvoorbeeld een aantal heuse Flamingokolonies.

Golf in Torrevieja

In de nabije omgeving bevinden zich drie mooie golfbanen: Villamartin Golf, Campoamor Golf en Las Ramblas Golf, deze zijn het hele jaar geopend.

Klimaat in Torrevieja

Eén van de redenen waarom het micro-klimaat van de Costa Blanca Zuid enorm goed wordt aangeschreven voor de gezondheid is de aanwezigheid van deze zoutmeren. Het locale micro-klimaat is zeer goed voor de gezondheid en aanbevolen door medische specialisten over heel de wereld.

Huizen in Torrevieja

Zoals al aangegeven is dit een bekende badplaats aan de Middellandse Zee. Dit heeft zeker te maken met het aantal vakantiehuizen dat men hier kan kopen. MedVilla heeft een uitstekende selectie van onroerend goed te koop in Torrevieja, waaronder nieuwbouw en wederverkoop huizen en appartementen.

In een populaire badplaats als Torrevieja is er aan immo & vastgoed geen gebrek. Wie een huis of appartement in Torrevieja wil kopen, kan kiezen uit een ruim aanbod. Belangrijk is dat je goed weet wat je wilt en dat je je bij de aankoop laat bijstaan door een kenner. Voor het papierwerk dat erbij komt kijken als je een appartement of huis in Torrevieja koopt, kan je bij het door ons geselecteerde advocaten – en vertaalkantoor / gestor terecht.

Met een kantoor in Haaltert (Aalst) België, en een kantoor ter plaatse in Aspe (Alicante) Spanje en een vertegenwoordiger in Rotterdam Nederland voldoen wij aan de behoeften van al onze klanten.

Wilt u contact opnemen met ons team?

  • U kunt ons rechtstreeks bereiken op 0034 688 708 332
  • Gratis via WHATSAPP  0034 688 708 332
  • We zijn eveneens bereikbaar per mail info@medvillaspanje.com
  • Of zelfs door simpelweg het contact formulier in te vullen

MedVilla - De veilige manier om Spaans vastgoed te kopen is te kopen via een gecertificeerde Safe Buy Spain makelaar Veilig kopen in Spanje

ARTICLE COPYRIGHT © 2018 - Medvilla Spain - Huis in Spanje - Property in Spain - Maison en Espagne